Marine Technics beschikt als enige aan de Belgische Westkust over een rijdende 45-ton travelift, getest op 55 ton. Voor tal van importeur transporteurs en leveranciers van nieuwe boten worden kraandiensten geleverd.

Het uithalen van de boot gebeurt voorlopig nog met hoogtij en max. diepgang van de boot is 3m80. De boot vaart in het dok, de riemen worden opgespannen. De boot wordt gecontroleerd als deze goed in balans is, vervolgens kunnen de passagiers aan boord uitstappen voor het volledig uit water halen van de boot.

De rijdende ‘olifant’ botenlift heeft het grote voordeel dat de boten heel zacht uit het water worden getild en volledig ‘ontspannen’ in de hijsbanden hangen. De romp lijdt op geen enkel moment aan ‘samendrukking’. De riemen hijspunten kunnen wij afzonderlijk bedienen zodat de boot perfect in balans inde riemen hangt.

De prijs van het kraanwerk voor boten van 15ton of meer is zonder werkuren voor het neerzetten, voorbereidingen en verplaatsingen.

Vraag uw prijs per email of telefonisch aan.

Daarnaast hebben wij een telescopische 10 tonner kraan die wij gebruiken om motoren te (de)monteren of montage van masten en of single lifting point boten te water te laten.

Daarnaast beschikt Marine-Technics over nog ander rollend materieel, zoals traktoren en vorkliften voor het werk sneller en professioneel te laten verlopen.