Van amateur scheepsbouwer tot technisch nautisch specialist

De eerste maritieme daad van de zaakvoerder was de bouw van een eigen motorboot. Hij was toen 19 jaar en aan de hand van een aangekocht set plannen ging hij met lasapparatuur aan de slag. Een stevige maar tegelijk ook fraai casco was het resultaat. Na de plaatsing van motor en schroefas en de afwerking resulteerde in een prachtig bootje.

Die prestatie bleef niet onopgemerkt bij de toenmalige scheepswerven aan onze kust en een arbeidscontract liet niet op zich wachten.

In de dagelijkse praktijk werd de amateur scheepsbouwer tot een ervaren en professioneel specialist gevormd. Een promotie tot werkplaatsverantwoordelijke lag in de lijn van de ontwikkeling. Tegelijk volgde hij een bijkomende opleiding bedrijfsbeheer en in 1985 nam hij de watersport zaak Luc Hennion Yachting over. Die vormde hij om tot Marine Technics en bracht zo het unieke karakter van de werf in de naam tot uiting.

Marine Technics ontplooide zijn activiteiten op de locatie van de overgenomen Luc Hennion Yachting aan de Rederskaai in Zeebrugge. In de loop van de jaren 90 werd er een nieuwe werkplaats naast de oude loods gebouwd. Doch in het begin van de jaren 2000 nam de druk van de residentiële bewoning sterk toe. In 2005 werd besloten om een nieuw terrein aan de overkant van de havengeul op te zoeken. Op een terrein van 3.000 m² werd een volledig nieuwe infrastructuur opgetrokken. Op het gelijkvloers een ruime winkel waarin de producten volledig tot hun recht komen. Op de eerste verdieping werden de kantoren voorzien en op de top kreeg de eigenaar zijn persoonlijke woning. Aansluitend werd een loods van 980 m² gebouwd en een technische werkplaats van 240 m². De loods doet dienst als opslagruimte en winterberging buiten het vaarseizoen.

Ook in een buitenberging werd voorzien. Een terrein van 1650 m² werd speciaal aangelegd om boten te bergen en de onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Conform de geldende milieuvoorschriften werden dit terrein en uiteraard ook de werkplaats en de loods voorzien van een verharde, ondoordringbare vloer met afvoerkanalen naar speciale receptoren. Hierdoor kunnen geen vervuilde materialen of vloeistoffen in het afwateringscircuit terecht komen. Marine Technics voldoet aan alle gestelde milieu eisen van de diverse overheden. Het bedrijf kan bij wijze van spreken een ‘blauwe vlag’ voeren op zijn bedrijfsterrein.

De stijl van de bebouwing werd conform de aanpalende vestigingen in een Zweeds-Amerikaanse aandoende countrystijl uitgevoerd. Het geheel oogt stijlvol en aantrekkelijk en de goed gekozen infrastructuur laat een efficiënte en effectieve bootbehandeling toe.

In de loop van 2009 was de bouw van de spuitcabine van L 24 B 8 H 7 af. Vandaag staat hij er!
verwarmen tot 60 °C zonder probleem, overdruk/onderdruk. Goede luchtcirculatie, zuivering, controle van de luchtvochtigheid zijn allemaal zaken die wij kunnen beheersen met deze nieuwe aanwinst. Zodat wij perfect spuitwerk kunnen uitvoeren.

Februari 2013: Marine-Technics ISO 9001:2008 gecertificeerd. Een herkenningspunt dat Marine-Technics goed werk levert aan zijn klanten, om die elke dag tevreden te kunnen stellen en in de toekomst het bedrijf steeds te kunnen verbeteren om een nog betere service te kunnen verlenen.