Het algemeen onderhoud, een belangrijk iets voor u en uw boot of RHIB. De motoren, de romp en alles wat op uw boot staat heeft onderhoud nodig!

Het zeewater tast veel van uw inox, ijzerwerk en aluminium aan indien u het niet behandeld zoals het hoort of het nodige onderhoud aan besteedt kan dit voor problemen zorgen.

MOTOR
Ook heeft uw motor ieder jaar een onderhoud nodig om te vermijden dat u in de winter barsten krijgt in uw motorblok door vorst. Een algemeen onderhoud is elk jaar van groot belang want bij deze is er de mogelijkheid om eventuele problemen aan te pakken die nog niet boven water zijn gekomen. beter voorkomen dan genezen.
Bijvoorbeeld: een gevaarlijk probleem bij de motor is de uitlijning van de keerkoppeling en de schroefassen. Een slechte uitlijning kan zorgen voor snellere slijtage van de rubberlagers, meer trillingen, schroefas dat warm loopt, schroefas dat afbreekt, enz. Daarvoor hebben wij speciale meet-apparatuur en kennis om dit te voorkomen.

Buitenboordmotoren hebben ook hun winteronderhoud nodig voor zowel 2takt als 4takt motoren, dit gebeurt volgens een speciaal opgemaakte checklijst opgesteld door Marine-Technics om ervoor te zorgen dat ieder type motor z’n nodige behandeling heeft gehad voor de winter. De winterperiode is een ideaal moment voor een groot onderhoud uit te voeren aan zowel buiten- als binnenboordmotor.

ROMP
onderwaterschip

De romp moet gereinigd worden van de aangroei. De anti-fouling moet ieder jaar een nieuwe laag krijgen, de romp moet gecontroleerd worden op allerhande zaken, zoals osmose. Wij hebben meetapparatuur om osmose vast te stellen, daarnaast kunnen wij de boot ook een osmose behandeling geven. De kiel, schroeven, assen, flaps, sterndrives hebben kathodische bescherming nodig en is van alle boten verschillend. Daarvoor is één keer in het jaar de boot uit het water halen voor onderhoud geen nutteloze kost want dat is een ideaal tijdstip om de anodes te vervangen.

boven de waterlijn
Een goede polierbeurt afgewerkt met een waxlaag is een zeer goede behandeling voor de gelcoat van uw romp. Deze blijven mooi blinkend en zorgen ervoor dat de romp glad is. Indien de romp mooi glad is, heeft het vuil minder kans om zich een de romp te hechten en blijft de boot langer schoon.
Dit kunt u door ons laten uitvoeren of uiteraard zelf doen.