Maritieme kledij – professionele beschermkledij voor op zee

Sinds enige tijd hebben we hard gewerkt aan de verdere uitbouw van professionele uitrusting op zee. Bestaande collecties werden geëvalueerd waaronder Ursuit en nieuwe fabrikanten werden aangetrokken. Er werd geopteerd om enkel met A-merken in zee te gaan, die elk op zich een meerwaarde bieden. Onze zoektocht naar kwalitatieve waterdichte kledij voor op zee heeft ons bij Ursuit gebracht. Ursuit is een fabrikant die sinds 1964 actief is in mariene beschermkledij.

De Ursuit pakken werden zeer intensief gebruikt en is door ons getest op zee. Belangrijk is hier de zeer goede bescherming tegen water, het warm houden van het lichaam in combinatie met een ademende stof.

  • Beschermen tegen water –> Buiswater in de winter met een koude oostenwind laat de gevoelstemperatuur aan 20 knopen snel onder 0°C gaan.
  • Warm houden –> Thermische kledij onder het pak is van groot belang om een goede combinatie tussen waterdichtheid en warmte te verkrijgen.
  • Ademende stof –> Belangrijk hier is dat bij arbeidsintensief werk het pak warme lucht weglaat.

Naast de verkoop van Ursuit droogpakken kunnen wij ook herstellingen uitvoeren. Ursuit zal je werk omstandigheden aan boord comfortabeler en veiliger maken.

Tactische reddingsvesten

Naast de standaard reddingsvesten kunt u bij ons specifieke tactische reddingsvesten vinden. Deze zijn naar wens van de gebruiker aan te passen naar drijfvermogen en ballistische bescherming. De vesten zijn gemaakt van duurzaam materiaal en zijn beschikbaar in “pocket” versie en “Nato Molle” systeem. Voor meer informatie kan u bij ons terecht.

 

Professionele helmen 

Onze helmen zijn de lichtste helmen die op de markt beschikbaar zijn. Het gewicht blijft bij de 1kg flirten en heeft 2 geïntegreerde vizieren die zich in de helm bevinden.

Daarnaast is communicatie eveneens mogelijk, al dan niet draadloos. De helmen kunnen eveneens met ballistische bescherming worden voorzien.

Bij ons kunt u terecht voor alle advies. Wij helpen u graag tijdens uw zoektocht naar het exacte product voor uw specifieke toepassing.