Onze opdracht was om deze boot te verlengen en er een platform aan te maken. Het project is succesvol tot z’n vorm kunnen komen.
Het yacht werd ook volledig door ons herzien. Alle elektronica, sanitair, motoren en accesoires werd zorgvuldig opnieuw nagezien en waar nodig vervangen.
Naast dit allemaal hebben we deze boot ook herspoten.

Ontwerp verlenging romp

Vormgeving van de rompverlenging in speciale materialen.

Polyesteren van de vorm

Hier hebben wij de eerste polyester lagen aangebracht op de mal.

Aanbrengen van topcoat

Het aanbrengen van de topcoat op de polyester en het lamineren van de uitlaatbuis.

Moduleren trap + RVS armen

De twee zijkanten hangen er nu aan, vervolgens maken we het middelste deel in hout waarin een trap zal worden ontworpen om van het zwemplatform op het dek te kunnen gaan. Daarnaast plaatsen we ook de RVS hydraulische armen voor het zwemplatform.

RVS platform maken

Het RVS platform hebben we zelf ontworpen.

RVS platform aan de boot plaatsen

Hier hebben wij het platform aan de boot geplaatst door middel van twee hydraulische armen in RVS die tot 85cm onder water kunnen gaan om zo een boot met een diepe V-romp gemakkelijk te water te kunnen laten.

TESTVAART 1

De eerste testvaart om te weten hoe de boot met zo’n gewicht vaart, hoe de boot in het water ligt en als de motoren nog steeds hun toeren halen.

Test van de sterkte van het platform

We hebben een rubberboot met een harde kiel van 4m30 met 30PK op het platform geplaatst. Het in en uit water halen van de rubberboot verloopt perfect.

Resultaat

Het uiteindelijke resultaat van de Toy met het RVS-platform, het teak-deck en het spuitwerk.

Revisie van de motoren

Bij een boot-refit worden de motoren, indien nodig ook aangepakt. Al enkele van onze refits waren: MAN motoren van elk 1000pk bij AZIMUT 70ft, caterpillar, nanni diesel, …

De motoren werden bij ons nagezien en vervolgens werden de stukken die aan vervanging/herstelling toe waren bij vakkundige experten hersteld.

De “final touch” was, de gele caterpillar lak spuiten.